Ισχύς κατάψυξης N2 και CO2

Κατάψυξη Κρέατος & Πουλερικών

Οφέλη της κρυογονικής κατάψυξης

Όταν η θερμοκρασία του κρέατος και των πουλερικών μειώνεται κάτω από το σημείο πήξης, η ανάπτυξη μικροοργανισμών μειώνεται γρήγορα. Αυτό οφείλεται όχι μόνο στη μείωση της θερμοκρασίας του προϊόντος, αλλά και στη μείωση της δραστικότητας του ελεύθερου υγρού νερού - στερώντας έτσι από τους μικροοργανισμούς το νερό που χρειάζονται για να μεταβολίσουν.

Η κρυογονική κατάψυξη μπορεί να συμβάλει στην ελαχιστοποίηση των κινδύνων μόλυνσης, ιδίως για προϊόντα όπως μπιφτέκια, τεμαχισμένα κρέατα, ψιλοκομμένα ή κομμένα σε κύβους κρέατα, τεμαχισμένα κρέατα (όπως κοτολέτες) και διάφορα τεμάχια πουλερικών. Η χρήση κρυογονικού αερίου σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες λειτουργίας (συνήθως μεταξύ -60°C και -100°C) παρέχει υψηλό ρυθμό μεταφοράς θερμότητας για γρήγορους χρόνους κατάψυξης. Ως αποτέλεσμα, η κρυογονική κατάψυξη παρέχει αποδοτικότητα παραγωγής παράλληλα με μετρήσιμες βελτιώσεις στην ποιότητα των προϊόντων, μειώνοντας τις απώλειες ιδίως λόγω αφυδάτωσης.

Η κρυογενική κατάψυξη βοηθά επίσης στη διατήρηση της φυσικής ποιότητας του κρέατος και των πουλερικών. Όταν ένα προϊόν καταψύχεται, σχηματίζονται κρύσταλλοι πάγου. Όσο μικρότεροι και πιο ομοιόμορφα κατανεμημένοι είναι οι κρύσταλλοι, τόσο καλύτερη είναι η ποιότητα και η γεύση του κατεψυγμένου προϊόντος. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για τη δημιουργία μικρών, ομοιόμορφων κρυστάλλων σε όλο το προϊόν διατροφής - τόσο μέσα όσο και έξω από τα κύτταρα - είναι η ταχεία κατάψυξη του τροφίμου σε κρυογενικές θερμοκρασίες.

Έχουμε αναπτύξει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο καταψυκτών CRYOLINE για να ταιριάζει με τις συγκεκριμένες απαιτήσεις προϊόντων και επεξεργασίας, τους στόχους απόδοσης και το διαθέσιμο αποτύπωμά σας. Οι καταψύκτες μας χρησιμοποιούν διοξείδιο του άνθρακα ή αέρια αζώτου για να μειώσουν γρήγορα τη θερμοκρασία του κρέατος και των πουλερικών, είτε για να βελτιώσουν την παραγωγικότητα για κατάντη διαδικασίες είτε ως μέσο φυσικής συντήρησης από θερμοκρασίες ψύξης.

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

Ανακαλύψτε πώς τα αέρια διεργασιών μπορούν να επηρεάσουν θετικά την αποδοτικότητα της διεργασίας σας
Επικοινωνήστε μαζί μας