Ψυκτική ισχύς N2 και CO2

Ψύξη κρέατος και πουλερικών με ACCU-CHILL

Δημιουργία μεγαλύτερης ευελιξίας στην αλυσίδα αξίας του κρέατος και των πουλερικών, ενώ ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της αγοράς για ασφάλεια, παραγωγικότητα και ποιότητα τροφίμων - με καινοτομίες κρυογονικής ψύξης ACCU-CHILL® .
Οφέλη της κρυογονικής ψύξης

Προϊόντα όπως το κρέας και τα πουλερικά είναι επιρρεπή σε ταχεία ανάπτυξη βακτηρίων σε υψηλές θερμοκρασίες. Η ψύξη είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά όπλα στην καταπολέμηση της βακτηριακής δραστηριότητας. Η ταχεία ψύξη του κρέατος και των προϊόντων πουλερικών μπορεί να συμβάλει ακόμη περισσότερο στην ασφάλεια των τροφίμων, συμβάλλοντας στην ελαχιστοποίηση των κινδύνων μόλυνσης, ιδίως σε μπιφτέκια, τεμαχισμένα κρέατα, ψιλοκομμένα ή κομμένα σε κύβους κρέατα, κομμένα κρέατα (όπως κοτολέτες) και διάφορα κομμάτια πουλερικών. Επιπλέον, η ταχεία ψύξη προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία στην αλυσίδα αξίας του κρέατος και των πουλερικών, συμβάλλοντας στην εξάλειψη των σημείων συμφόρησης στους ψυκτικούς θαλάμους, για παράδειγμα. Τελευταίος αλλά εξίσου σημαντικός, η κρυογονική ψύξη βοηθά στη διατήρηση της φυσικής ποιότητας του κρέατος και των πουλερικών κλειδώνοντας τη φρεσκάδα, μειώνοντας τις απώλειες απόδοσης του προϊόντος και διατηρώντας τη γεύση και τη γεύση.

Έχουμε αναπτύξει μια ποικιλία εφαρμογών και συσκευών που φέρνουν τα περιβαλλοντικά και ευέλικτα και ποιοτικά οφέλη των αερίων, υγρών και στερεών κρυογονικών ψυκτικών παραγόντων σε σταθερές και κινητές εφαρμογές για κρέας και πουλερικά. Τα κρυογόνα όπως το υγρό άζωτο (LIN) και το υγρό διοξείδιο του άνθρακα (LIC) είναι φιλικές προς το περιβάλλον εναλλακτικές λύσεις στις συμβατικές διαδικασίες ψύξης, οι οποίες συχνά περιλαμβάνουν δυνητικά επιβλαβή ψυκτικά μέσα, μεγάλες ποσότητες νερού ή σκόνη και αναθυμιάσεις. Επειδή είναι αδρανή, αυτά τα κρυογενικά αέρια μετριάζουν επίσης τον κίνδυνο πυρκαγιάς ή έκρηξης.

Τα συστήματα ψύξης ACCU-CHILL σας παρέχουν ακριβή έλεγχο θερμοκρασίας σε προϊόντα όπως αλεσμένο / κιμά βοδινού κρέατος και κοτόπουλο, ώστε να μπορούν εύκολα να διαμορφωθούν σε μπιφτέκια χάμπουργκερ ή ψήγματα, για παράδειγμα.

Κατά τη μεταφορά, για παράδειγμα, τα κρυογενικά υγρά αέρια είναι ένας αποτελεσματικός, ευέλικτος και χαμηλού θορύβου τρόπος διατήρησης της ακριβούς θερμοκρασίας του διατηρημένου με απλή ψύξη κρέατος και προϊόντων κοτόπουλου. Κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας, το χιόνι CO2, γνωστό και ως στερεό CO2 ή ξηρός πάγος, είναι ένα πολύ αποτελεσματικό και εύχρηστο μέσο ψύξης. Σε ατμοσφαιρική πίεση, το υγρό διοξείδιο του άνθρακα μετατρέπεται σε στερεό χιόνι διοξειδίου του άνθρακα στους -79ºC (-109ºF). Η στερεά φάση του CO2 το καθιστά εξαιρετικά αποτελεσματικό για προϊόντα κρέατος / πουλερικών σε μίξερ, μπλέντερ, δοχεία (όπως κιβώτια κρέατος Ε1 και Ε2), χαρτοκιβώτια και συνδυασμούς.

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

Ανακαλύψτε πώς τα αέρια διεργασιών μπορούν να επηρεάσουν θετικά την αποδοτικότητα της διεργασίας σας

Επικοινωνήστε μαζί μας