Ψυκτική ισχύς κρυογονικών αερίων

Κατεψυγμένα παρασκευασμένα τρόφιμα και τρόφιμα ευκολίας με ACCU-CHILL

Ανακαλύψτε πώς να βελτιστοποιήσετε τα παρασκευασμένα, τροφοδοτούμενα και έτοιμα φαγητά σας με τη βοήθεια γρήγορων, υγιεινών λύσεων ψύξης από τη σειρά προϊόντων ACCU-CHILL®
Αξιοποίηση νέων αγορών με κρυογονική ψύξη

Η ζήτηση των καταναλωτών για φρέσκα, νόστιμα, σπιτικά τρόφιμα ευκολίας αυξάνεται παγκοσμίως. Νέες συνθέσεις και συνταγές έχουν όλο και μεγαλύτερη απήχηση στους απαιτητικούς καταναλωτές, αλλά αυτά τα προϊόντα πολλαπλών συστατικών παρουσιάζουν νέες προκλήσεις ψύξης και ψύξης. Από τη μία πλευρά, κάθε συστατικό στα παρασκευασμένα τρόφιμα συμπεριφέρεται και επιδεινώνεται διαφορετικά. Το κρέας σε ραβιόλια ή λαζάνια, για παράδειγμα, θα χαλάσει γρηγορότερα από τα ζυμαρικά, ενώ η ζύμη σε αλμυρές πίτες μπορεί γρήγορα να γίνει μπαγιάτικο.

Και από την άλλη, η διαδικασία παραγωγής πολλαπλών σταδίων είναι συχνά περίπλοκη, αυξάνοντας τον κίνδυνο μικροβιακής μόλυνσης εάν η θερμοκρασία δεν ελέγχεται με ακρίβεια.

Η γρήγορη αλλά απαλή ψύξη μπορεί να βοηθήσει να ξεπεραστούν αυτές οι προκλήσεις σταματώντας την ανάπτυξη βακτηρίων και διατηρώντας την υφή και τη γεύση των λεπτών και ποικίλων συστατικών σε πιάτα πολλαπλών συστατικών.

Προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα ειδικών κρυογονικών λύσεων ψύξης που σας βοηθούν να διατηρήσετε τις σωστές θερμοκρασίες επεξεργασίας για παρασκευασμένα, βολικά και τροφοδοτημένα τρόφιμα τόσο στη μονάδα επεξεργασίας σας όσο και κατά τη μεταφορά στους πελάτες σας.

Τα κυριότερα σημεία του χαρτοφυλακίου μας ACCU-CHILL περιλαμβάνουν πατενταρισμένη τεχνολογία συνεχούς κρυογονικής έγχυσης για την έγχυση εξαιρετικά ψυχρού υγρού αζώτου (LIN) απευθείας σε έναν ειδικά σχεδιασμένο σωληνοειδή θάλαμο ανάμιξης, όπου ψύχει γρήγορα ζεστά αναλώσιμα υγρά όπως σάλτσες, σούπες και παχύρρευστα προϊόντα "πάστας".

Ένα χέρι βοήθειας στην τροφοδοσία και τη διανομή

Η κρυογονική ψύξη μπορεί να διευκολύνει τη βιασύνη της τελευταίας στιγμής πριν από το σερβίρισμα του φαγητού, διευκολύνοντας την "mise en place". Εκτός από την παράταση της διάρκειας ζωής των έτοιμων για σερβίρισμα και τροφοδοσίας τροφίμων, η δυνατότητα ομαδοποίησης και εμπροσθοβαρούς φόρτωσης εργασιών μπορεί επίσης να βελτιώσει την οικονομική αποδοτικότητα, να ενισχύσει την παραγωγικότητα και να ενισχύσει τον έλεγχο της αγοράς και της αποθήκευσης.

Προχωρώντας πέρα από την κουζίνα, τα κρυογενικά υγρά αέρια είναι επίσης ανεκτίμητα κατά τη μεταφορά, καθώς παρέχουν έναν αξιόπιστο τρόπο χαμηλού θορύβου για τη διατήρηση αυστηρού ελέγχου θερμοκρασίας στα έτοιμα τρόφιμα. Σε ατμοσφαιρική πίεση, το υγρό διοξείδιο του άνθρακα μετατρέπεται σε στερεό χιόνι διοξειδίου του άνθρακα στους -79ºC (-109ºF). Αυτή η στερεά φάση του CO2 - γνωστή και ως ξηρός πάγος - είναι ένα πολύ αποτελεσματικό και εύχρηστο μέσο ψύξης κατά τη διανομή σε δοχεία (όπως κιβώτια E1 και E2), χαρτοκιβώτια και συνδυασμούς, για παράδειγμα. Ο ξηρός πάγος μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την ανάμειξη τροφίμων.

Έχετε ερωτήσεις;

 Ένας από τους ειδικούς μας θα χαρεί να συζητήσει τις ανάγκες σας, να απαντήσει στις ερωτήσεις σας και να παράσχει πιο λεπτομερείς πληροφορίες

Επικοινωνήστε μαζί μας